Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους από το Festivart στις 28/6/2017 (2017)

Rating:
10/10
10

Movie Info

Movie Story

Η προσφορά του  θερινού κινηματογράφου Ηλέκτρα στη 7η τέχνη συνεχίζεται αυτή τη φορά με την προβολή ταινιών μικρού μήκους . Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 28/6 στις 20:30 για να απολαύσουμε τις ταινίες από την τελευταία Short Film Night  , ως προάγγελο του φετινού Festivart που θα πραγματοποιηθεί στις  4-5-6 Αυγούστου .

Είσοδος Ελεύθερη !

 

Α’ Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Short Film Night 2015

Sømand (Ναυτικός) – Γαβριήλ Τζάφκας

 

Β’ Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Short Film Night 2015

Βόλτα – Στέλλα Κυριακοπούλου

 

Βραβείο Κοινού Short Film Night 2015

5 τρόποι να πεθάνεις – Ντάινα Παπαδάκη

 

Τιμητική Διάκριση Short Film Night 2015

Προσευχή – Θανάσης Νεοφώτιστος

 

 

 

ΜΕΡΟΣ 1

 

Μη με λησμόνει – Γιώργος Πατεράκης

Δύο άνθρωποι σε ένα πάρκο, κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Αυτός μοιάζει να την ξέρει καλά, όμως για αυτήν αυτός είναι παντελώς άγνωστος. Γίνεται να ξέρεις κάποιον τόσο καλά χωρίς αυτός να σε γνωρίζει, ή μήπως…

 

Out of Sight – Χριστίνα Γεωργίου, David Hands

Μνήμες από κάποια Χριστούγεννα ξαναξυπνούν σ’ ένα εγκατελειμμένο σπίτι.

 

Το λάθος ποίημα – Νίκος Μπαλαούρας

Άνθρωποι σημεία καμπής, απελπίζονται, παρασύρονται, ενεργοποιούνται, μέχρις ότου καταλήξουν απογυμνωμένοι στον δικό τους κήπο με τα λάθη.

Μία ταινία αφιερωμένη στην ποιήτρια Αντιγόνη Βουτσινά και την ποιητική της συλλογή «το λάθος ποίημα».

 

Προσευχή – Θανάσης Νεοφώτιστος

Στο Γυμνάσιο του Δημήτρη, ο Βασίλης με την παρέα του, μια ομάδα νταήδων, του προκαλούν τρόμο. Όταν μαθαίνει ότι πρέπει να πει την πρωινή προσευχή, ο Βασίλης καταλαμβάνει όλη του τη σκέψη. Τι θα γίνει όμως όταν θα φτάσει η μέρα να σταθεί μπροστά σε όλο το σχολείο και κυρίως μπροστά σ’ αυτόν; Αναζητώντας την ταυτότητά τους, μέσα από τη βία, ο ένας θα παίξει με τα όρια του άλλου.

 

ΜΕΡΟΣ 2

 

Βόλτα – Στέλλα Κυριακοπούλου

Μαμά και κόρη ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας για να καταλήξουν στα βόρεια προάστια. Η Νίνα νομίζει ότι πάει βόλτα.

 

Afterthoughts – Ιβάν Χαραλάμπους

Ένας σεναριογράφος προσπαθεί να γράψει μια ρομαντική σκηνή, μα διακόπτεται συνεχώς από τη γυναίκα και τα παιδιά του. Όσο παραπάνω εκνευρίζεται από τη δυστυχή του οικογενειακή κατάσταση, τόσο αλλάζει και η σκηνή που γράφει…

 

Sømand (Ναυτικός) – Γαβριήλ Τζάφκας

Ο ναύτης Γιόργκεν επιστρέφει στο σπίτι του στη Δανία για μία νύχτα και προσπαθεί να αναζητήσει τη χαμένη του αγάπη που εγκατέλειψε πολλά χρόνια πριν. Καθώς οι ώρες περνούν, ο Γιόργκεν συνειδητοποιεί ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από την τελευταία φορά που βρέθηκε στη χώρα του και αρχίζει να ανακαλύπτει από την αρχή τον εαυτό του και τη γυναίκα που αγαπούσε.

 

5 τρόποι να πεθάνεις – Ντάινα Παπαδάκη

Πόσοι τρόποι υπάρχουν να πεθάνεις? Θα μπορούσε μια αυτοκτονία να στεφθεί με επιτυχία? Ο Μάκης καταπιάνεται με τη μελέτη του αντικειμένου αναζητώντας ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

 

ΜΕΡΟΣ 3

 

ΙΙ (Δύο) – Ευθύμης Kosemund Σανίδης

Ένας ηλικιωμένος γαμπρός περπατάει στον ανοιχτό ορίζοντα προς μία νύφη που τον περιμένει. Συναντιούνται μα η απόστασή μεταξύ τους αρχίζει και πάλι να μεγαλώνει. Το ΙΙ είναι παράλληλες γραμμές που πασχίζουν να συναντηθούν. Κάποιες φορές, τα καταφέρνουν, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν δεν το συνειδητοποιούν. Το ΙΙ είναι η επιθυμία που χαράσσει τη γραμμή πάνω στην οποία οι χαρακτήρες  προσπαθούν να ισορροπήσουν, πορευόμενοι σ’ένα κόσμο που δεν είναι.

 

Young Again – Ιωάννα Βάρσου

Η ταινία αυτή πραγματεύεται την μάταιη μάχη ενάντια στον χρόνο. Μια γυναίκα κοιτάζοντας μια φωτογραφία του νεώτερου εαυτού της προσπαθεί να ανακτήσει την παλιά της εμφάνιση. Στο τέλος της ταινίας η ίδια θεωρεί πως τα κατάφερε, όμως οι θεατές γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα διαφέρει από τις φαντασιώσεις της.

 

Μια κινηματογραφική σχέση – Ελεονώρα Γκουσιάρη

Η Μαρίνα είναι καθαρίστρια σε συνοικιακό κινηματογράφο. Μία ημέρα, ενώ πηγαίνει ελαφρώς καθυστερημένη στη δουλειά, βρίσκει ένα μυστηριώδες ερωτικό γράμμα, αγνώστου αποστολέα. Στην προσπάθειά της να λύσει το μυστήριο της ταυτότητας του αγνώστου, μπλέκεται σε μια σειρά συμπτώσεων.

 

Point Blank – Στέφανος Γκέκας

Παρατημένος και ξεχασμένος από τους ίδιους του, τους γονείς, ο Παύλος, ένα αγόρι δεκαοχτώ ετών αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Στην προσπάθεια του να βάλει τέλος στην ζωή του, παίρνει το ασανσέρ ενός ξενοδοχείου με στόχο την ταράτσα. Όταν όμως το ασανσέρ κολλάει, και παγιδεύεται με τρεις αγνώστους, όλα αλλάζουν.

 

 

x
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com